Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

BEDNAR uvádí na trh nové modely univerzálních kypřičů VERSATILL VO_L a FENIX FN

Společnost BEDNAR pro nadcházející rok představuje zcela novou modelovou řadu univerzálních kypřičů VERSATILL. Jedná se o dva polonesené zástupce řady VERSATILL VO_L s pracovním záběrem 5,8 a 7,5 metru. V segmentu univerzálních kypřičů pro hloubkové zpracování půdy uvádí BEDNAR na trh novou generaci nesených kypřičů FENIX FN.

VERSATILL VO_L – univerzální kypřiče s pracovním záběrem 6 a 7,5 m

Označení VERSATILL obecně znamená univerzální stroj pro zpracování půdy. Tyto kypřiče se hodí pro provádění mělké podmítky po sklizni, předseťovou přípravu půdy i management posklizňových zbytků, zejména mechanickou likvidaci výdrolu, plevelů a meziplodin. VERSATILL VO_L představuje pětiřadý kypřič s vysokou světlostí rámu a 17cm roztečí mezi jednotlivými slupicemi.

Ve standardu jsou jednotlivé modely řady VERSATILL VO_L osazené pružnými slupicemi Hercules. Tyto slupice se hodí pro lehčí typy půd a primární využití v předseťové přípravě půdy. Pro univerzální využití v průběhu roku, včetně mělkých podmítek, doporučujeme kypřič osadit zesílenými dvoupružinovými Hercules slupicemi.

Slupice lze osadit oboustrannými dláty o rozměru 60 mm, dláty 50 mm LONG LIFE nebo radličkou o šířce 200 mm. Radlička se hodí pro mechanické odstranění plevelu, výdrolu nebo předseťovou přípravu půdy. Dláto 60 mm i radlička 200 mm jsou k dispozici i v oblíbeném provedení LONG LIFE s karbidovými břity, které několikanásobně zvyšují životnost opotřebitelného dílu.

Široká nabídka volitelného příslušenství

K intenzivnímu zpracování rostlinných zbytků, zejména stonků slunečnice nebo řepky ozimé, je vhodné VERSATILL VO_L osadit předním řezacím válcem Trash Cutter. Pro předseťovou přípravu půdy doporučujeme využít hydraulicky stavitelný páskový smyk Crushbar v přední části stroje.

VERSATILL VO_L lze dle požadavků přizpůsobit prováděné pracovní operaci výběrem pracovních orgánů i zadního příslušenství. V tomto případě se jedná o zadní dvojitý U-RING pěch (500 mm) / V-RING (530 mm) pěch nebo třířadý zavlačovač s hydraulickým nebo mechanickým nastavením agresivity prutů.

FENIX FN – nová generace nesených kypřičů

FENIX FN je univerzální kypřič, který nabízí široké možnosti využití v průběhu roku. Nová generace strojů FENIX FN přináší pevnou rámovou konstrukci a nový typ robustního NON-STOP horizontálního pružinového jištění, poprvé použitého u polonesených kypřičů FENIX FO_PROFI. Nesený kypřič FENIX FN se bude nejprve vyrábět v pracovních záběrech 3 a 3,5 m. Postupně dojde k rozšíření i o modely s pracovním záběrem 4 a 5 m.

Kypřič FENIX FN je navržen jako třířadý s roztečí jednotlivých slupic 31 centimetrů. Vzdálenost slupic v řadě činí 93 cm. Toto uspořádání přináší výborný kypřící a mísící efekt, protože půda je rovnoměrně podříznuta v celém pracovním záběru stroje s následným promícháním posklizňových zbytků s půdou. Proti přetížení jsou slupice chráněny pružinovým jištěním. Horizontální jištění chrání slupice proti přetížení bezúdržbovým dvoupružinovým NON-STOP systémem. Pružiny jsou předpnuty na maximální vypínací sílu 480 kg s maximální výškou zdvihu 22 cm při střetu slupice s překážkou.

Díly LONG LIFE zaručují kvalitu a dlouhou životnost

FENIX FN lze osadit čtyřmi typy dlát a třemi typy křídel, kterými lze stroj přizpůsobit pro hloubkové kypření nebo provádění podmítky po sklizni. Kromě standardních dlát 60 a 80 mm jsou k dispozici i vysoce odolná dláta 40 a 80 mm ve verzi LONG LIFE.

Snadné nastavení jako standard

Nová generace FENIX FN je pro komfort obsluhy standardně vybavena hydraulickou regulací pracovní hloubky. Snadné je i nastavení zahrnovací sekce, kterou lze vybavit zahrnovacími pruty nebo disky. U nové generace již není potřeba nastavovat jednotlivé segmenty zahrnovací sekce zvlášt. Zahrnovací sekce je automaticky stavitelná v závislosti na pracovní hloubce kypřiče s možností mechanického donastavení zahrnovací sekce.

FENIX FN nabízí zadní pěchy s průměrem od 470/370 mm do 630 mm. Jedná se o oblíbené provedení SPRING, U-RING, V-RING pěchu nebo prutový pěch, popř. dvouválec (kombinace prutového a lištového pěchu).

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area