Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

BEDNAR pomáhá farmářům v Africe

Společnost BEDNAR ctí zásady trvale udržitelného rozvoje planety. Kromě toho také pomáhá rozvíjet myšlenku, že každý farmář by měl mít příležitost pracovat na růstu své rostlinné produkce. Díky tomu se mohou radovat i farmáři v Africe, že pomáhají zajistit výživu pro stále rychleji rostoucí populaci.

Jak konkrétně společnost BEDNAR pomáhá?

Nedávno jsme dostali pozvání na setkání neziskové organizace MAENDELEO. Ta byla založena v Olomouci v roku 2011 a poskytuje mikropůjčky konkrétním zemědělcům v Tanzanii, konkrétně v regionu Usang, kde v šesti vesnicích dbá o trvale udržitelný rozvoj zemědělství,“ říká Martin Haffner, event manager společnosti BEDNAR a dodává: „Od svého založení poskytla organizace celkem 276 půjček.“

Martin dále vysvětluje: „Rozhodli jsme se projekt neziskové organizace MAENDELEO podpořit. Díky tomu se spolupodílíme na snaze o rozvoj zemědělství i v nejchudších zemích, jako je právě Tanzanie. Náš sponzorský dar se použije k zajištění výzkumu: na experimentálním poli se tak díky společnosti BEDNAR měří výnosnost rýže při využití různých způsobů výsadby, odrůd a hnojiv. Na základě dosažených výsledků se potom budou definovat konkrétní postupy, které jsou pro tento region nejefektivnější a zároveň šetrné k životnímu prostředí a půdě. Jsme hrdí, že podporujeme tento projekt, který má za cíl pomáhat konkrétním farmářům a vede je k samostatnosti a k podpoře trvale udržitelného zemědělství,“ uzavírá Martin.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area