Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Zavedení nového Mulcheru MZ 6000 v Kolinci

Zemědělské obchodní družstvo se Sídlem v Kolinci se nachází nedaleko Klatov v Západočeském kraji. V čele s předsedou družstva Ing. Františkem Kohoutem st. hospodaří na celkové výměře 1500 ha z čehož je asi 500 ha zapsáno v registru ekologických farem. Na 600 ha orné půdy pěstují převážně obiloviny, řepku ozimou a kukuřici. Živočišná výroba se pak specializuje na produkci hovězího masa o cca 400 ks a výkrmu brojlerů.

Díky spokojenosti se starým Mulcherem MC 4500 v Kolinci opět vsadili na osvědčenou kvalitu.

Nastavení výšky strniště je velmi jednoduché, rychlé a pohodlné.

Starší model mulčovače MC 4500 nahradil nový MZ 6000

V rámci obnovy strojového parku se letos na jaře rozhodli v Kolinci vyměnit starší mondel Mulcheru MC 4500 za novější. Po předchozích velmi dobrých zkušenostech s našimi stroji opět vsadili na osvědčenou značku a zakoupili mulcher v šesti metrovém záběru MZ 6000. Koncem měsíce května jsme se tak společně v Kolinci sešli při zavedení nového stroje do provozu. Ještě před samotným zavedením stroje ocenili i ostatní zástupci společnosti pokrok ve vývoji a po povinném bezpečnostním školení obsluhy pana Jaromíra Sperla jsme mohli vyrazit k otestování nového mulčovače v ostrém provozu.

Nový Mulcher o záběru 6m je agregován s traktorem o výkonu 120 Hp.

Obsluha stroje p. Jaromír Sperl si práci s novým mulčovačem velmi pochvaluje.

Nový model MZ 6000 je v plné výbavě

Nový mulcher MZ 6000 byl přímo dle požadavků vedoucího výroby Ing. Franška Kohouta ml. nakonfigurován tak aby obstál i v těch nejnáročnějších podmínkách. Součástí doplňkové výbavy je tak i systém pancéřování proti průrazu pláště odlétajícími kameny, přední protiostří pro lepší zpracování mulčované hmoty, protiřádkovací clona zajišťující rovnoměrné rozložení materiálu a střední kroková náprava pro překonámí případných nerovností terénu. Všechna kola jsou oproti předcházejícímu modelu vyplněna speciální pryží proti průrazu a tak se obsluha stroje nemusí obávat poškození během samotného provozu.

Práce stroje po jednom přejezdu na pastvině.

Proti průrazu kameny je stroj vybaven pancéřovými pláty po celém obvodu.

Poděkování za spolupráci

Zavedení nového Mulcheru MZ 6000 proběhlo bez jakýchkoliv komplikací a proto nic nebrání tomu aby byl nový stroj důstoným nástupce předchozího modelu MC 4500 a dokonale tak plnil svou funci při obnově pasveních porostů nebo mulčování strniště po pěstování kukuřice a řepky ozimé. Všem z Kolince děkujeme za spolupráci při zavedení nového stroje do provozu a těšíme se na další spolupráci.

Předseda ZOD Kolinec Ing. František Kohout st. (vpravo) vedoucí výroby Ing. František Kohout ml. (uprostřed) a agronom družstva Ing. Zdeněk Vítovec

Rozkládání stroje z přepravní polohy do pracovní

Životnost mulčovacích nožů výrazně prodlužuje karbidový návar.

Výsledek práce stroje po jednom přejezdu při mulčování vzrostlé husté trávy

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area