Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

V agrokomu s.r.o. plečkují s kapalným přihnojenímV AGROTOM s.r.o. plečkují s kapalným přihnojením

V agrokomu s.r.o. plečkují s kapalným přihnojením

V Tomášovcích u Lučence na Slovensku v regionu Střed začali využívat ROW-MASTER RN 9600 s FERTI-TANKEM. Meziřádkovou rekultivaci s kapalným přihnojováním provádí na 800 ha kukuřice. Více o podniku a hodnocení práce plečky se dočtete v tomto článku.

AGROTOM s.r.o. se nachází na Slovensku v Tomášovce u Lučence

ROW-MASTER s FERTI-TANKEM agregovaný s CLAASEM ARION 550

AGROTOM s.r.o.

Zemědělský podnik je součástí společnosti EXATA GROUP, a.s., a zaměřuje se na živočišnou produkci. Hospodaří celkem na 3 400 ha půdy. Z toho je 1 000 ha luk a 2 400 ha orné půdy, na kterých aktuálně pěstují 800 ha kukuřice, 700 ha ozimé pšenice, 200 ha ječmene, 300 ha řepky a 120 ha sóji. V AGROTOM s.r.o. je důležitá živočišná produkce. Podnik chová okolo 2 000 kusů hovězího dobytka, z toho 750 kusů krav. Přibližně polovina hovězího dobytka je tvořena slovenským strakatým plemenem a druhá polovina je holštýnský skot. Dříve měli i chov prasat, který z ekonomických důvodů zrušili.

Porost kukuřice bezprostředně před přejezdem plečkou ROW-MASTER RN 9600 naváděnou optickým systémem CultiCam

Narušením půdního škraloupu v porostu kukuřice se zvýší vsakovací schopnost půdy a obnoví se její vzdušný režim

Obsluha stroje komentuje práci plečky s kapalným přihnojením

V podniku mají ROW-MASTER RN 9600 se zásobníkem na kapalné hnojivo FERTI-TANK o objemu 1000 l agregovaný s CLAASEM ARION 550. Soupravu jsme zastihli v porostu kukuřice a její obsluha nám sdělila: „S plečkou jezdím kolem 11 km/hod a dávku DAMU mám nastavenou na 100 l/ha. Za den jsem schopný udělat více než 50 ha kukuřice“. „Jsem překvapený, jak skvělou práci plečka odvádí. Navádění kamerou funguje skvěle. Kdyby tam nebylo, tak se s takovým záběrem nedalo jezdit. Jsem spokojený. Práce je kvalitní a navíc odsýpá,“ doplňuje s úsměvem obsluha.

Výhody meziřádkových kypřičů ROW-MASTER

Největší výhodou je optický naváděcí systém CultiCam. Ten snímá dva řádky porostu a dokáže navádět stroj již od raného vzcházejícího porostu. Důležitým plusem je až pět radliček na jednom vozíku, které zpracují kompletní prostor meziřádku. Další výhodou je umístění vozíků na paralelogramu, což zajistí dokonalé kopírování pozemku. Plečky ROW-MASTER lze vybavit sadou na přihnojení kapalnými nebo pevnými hnojivy. Výhody plečkování můžete zhlédnout v unikátním dokumentu o meziřádkové kultivaci, který pro vás připravila společnost BEDNAR FMT ve spolupráci s odborníky a zemědělci. Celý dokument najdete zde.

Ing. Zdeněk Souhrada, BEDNAR FMT s.r.o. [email protected] Marketingový specialista

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area