Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Použití Terralandu před výsadbou brambor

V průběhu předváděcího turné po předem vybraných zemědělských podnicích jsme v loňském roce zavítali s dlátovým pluhem Terraland TN 3000 HM7R i do ZD Velká Chyška. Tato spolelečnost sídlici nedaleko Pelhřimova hospodaří na cca 2300 ha půdy a úspěšně se věnuje pěstování produktů rotlinné a živočišné výroby. Po dohodě s předsedou družsva Ing. Františkem Papežem nám bylo umožněno představit výhody tohoto stroje při jarní přípravě půdy. Jako tažný prostředek byl použit traktor Fendt 936 Vario o výkonu 360 koňských sil, který bez problémů zvládl utáhnout Terraland i v maximální pracovní hloubce tj. 55 cm.

Ve Velké Chyšce zrovna probíhala výsadba brambor

Ačkoliv je tento stroj určen jako náhrada orby, zejména pak k prokypření utužených souvratí po těžké technice, chtěli ve Velké Chyšce použít Terraland i jako hloubkový kypřič pro přípravu půdy před výsadbou brambor. Hned po několika desítkách metrů zpracování půdy se potvrdilo, že i takovýto způsob využití je možný.

Zpracování půdy před výsadbou brambor.

Kypření extrémně utužených souvratí.

Náročný test na utužených souvratích

Samozřejmě nezůstalo jen při hloubkovém kypření před výsadbou brambor. Hned poté jsme předvedli stroj na extrémně utužené souvrati, kde díky nevsákle vodě bylo na první pohled patrné, že právě toto místo volá po důkladném prokypření. Jak je z přiložených fotek patrné, po několika přejezdech bylo toto problematické místo opět zrekultivováno a připraveno pro další využití. Ani toto však Ing. Papežovi nestačilo jako dostatečný důkaz nesporných kvalit našeho stroje a rozhodl se tak jít v testování ještě dál. Na otázku: „Myslíte, že by to zvládlo prokypřit i polní cestu po které několi let odváží náklaďáky sklizeň z celého pole?“ nám samozřejmě nezbylo nic jiného než dokázat, že náš Terraland vyrobený z vysokopevnostní oceli Alform zvládne i toto. Kvalitou zpracování našeho Terralandu jsme si samozřejme jisti a neváháme stroj předvézt i tam.

Pan Ing. Papež kontroluje stav utužení pozemku.

Výsledek práce prokypření polní cesty.

Dobrá věc se podařila

Nutno dodat, že po celodením testování, které naše společnost zemědělcům zdarma umožňuje, prověřili náš Terraland ve Velké Chyšce opravu důkladně a ze všech stran. Díky spolupráci společnosti Agrozet České Budějovice (pobočka Pelhřimov) se tak počátkem tohoto roku podařilo přesvědčit předsedu společnosti, že tento stroj bude dalším vynikajícím pomocníkem do jejich strojového parku a nový Terraland proto objednali. Všem zůčastněným děkujeme a budeme se těšit na další spolupráci při představování a následném prodeji našich strojů u našich zemědělců.

Zpracování půdy na problematických místech.

Kypření nad hloubku 40 cm není žádný problém.

Petr Bezděkovský oblastní zástupce

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area